Implicați-vă și acționați

  • Realizați un Brainstorming pe abordarea dvs. de a da și de a lua

    Rutina noastră zilnică se bazează pe diferite activități pe care le repetăm într-o anumită perioadă de timp. Modul în care acționăm spune mult mai multe despre noi decât cuvintele … este la fel cu fiecare acțiune pe care o întreprindem.

    Deoarece suntem atenți la rutina noastră zilnică, în timp ce vă începeți călătoria antreprenorială, ar trebui să fiți atenți la „rutina antreprenorială”. Aceasta este alcătuită dintr-o serie de faze consecvente, funcții multiple alături de sarcini legate de dezvoltarea afacerii dvs. Acest lucru poate merge fără probleme, cu condiția ca abilitățile dvs. să fie dezvoltate 100%. Întrucât sunteți doar la începutul activității dvs., este posibil să nu fie cazul. Este posibil să nu aveți experiență, deoarece sunteți doar la început. De unde ar trebui să știți care sunt abilitățile de care veți avea nevoie în lumea antreprenoriatului? Cum puteți recunoaște ce și cum ar trebui să vă îmbunătățiți?

    Nu disperați dacă nu aveți niciun indiciu, nu vă simțiți pierduți … nu sunteți niciodată singuri în aventura dvs. antreprenorială. Veți fi însoțiți de emoții, puncte forte și frici. Dar rețineți că frica vă poate face vulnerabil, ceea ce nu va aduce beneficii afacerii nou-născute și nici dezvoltării personale.

    Se poate părea că nu merită să mergeți mai departe … dar merită! Chiar dacă nu există o pastilă magică sau un mod extrem de ușor de a „obține experiență”, un sfat atent sau o „poveste distractivă” poate avea puterea de a vă învăța mai multe decât ani de studii teoretice.

    Ar trebui să începeți prin a lua o bucată de hârtie și să notați care sunt punctele dvs. forte și punctele slabe în ceea ce privește afacerea dvs., în lumina a ceea ce v-ați propus să realizați cu afacerea dvs. Vă vom arăta cum …

  • Identificați-vă punctele forte și punctele slabe

    La ce sunteți bun? Aceasta este o întrebare pe care vrem cu toții să o cunoaștem despre noi înșine, precum și întrebarea care apare ocazional după ea: La ce nu sunteți bun?

    Dacă nu știți cum să răspundeți la aceste întrebări despre dvs., vă vom arăta câteva moduri care vă pot ajuta. Deci, să începem!

    1. Mai întâi creați două liste!

    Pentru a vă ajuta să vă gândiți la ce să includeți în punctele forte și punctele slabe, încercați să vă puneți întrebări precum:

    • La ce mă pricep?
    • Despre ce m-au complimentat alții?
    • Cu ce au vrut alții să mă ajute în mai multe ocazii?
    • Ce proiecte și sarcini par să mă golească de energie?
    • La ce proiecte am petrecut ore întregi fără să obosesc?
    • Care sunt hobby-urile mele și de ce îmi place să le fac?

    2. Vorbiți cu oameni în care aveți încredere

    După ce ați petrecut ceva timp evaluându-vă cu tărie punctele tari și punctele slabe, este timpul să primiți sfaturi de la cei mai apropiați: o persoană semnificativă, persoane în care aveți încredere și pe care le admirați, prieteni apropiați sau membri ai familiei. Acestea vă pot ajuta să analizați mai obiectiv punctele tari și punctele slabe identificate.

    3. Faceți un test de personalitate

    Pe lângă timpul pe care l-ați petrecut gândindu-vă la dvs. și la opiniile pe care le-ați adunat de la alții, testele de personalitate sunt o altă resursă utilă pentru a vă ajuta să identificați punctele tari și punctele slabe.

    Puteți utiliza următoarele link-uri pentru aceasta:

    http://www.humanmetrics.com/cgi-win/jtypes2.asp#questionnaire

    https://articles.bplans.com/bplans-quiz-are-you-entrepreneur-material/

    4. Încercați lucruri noi

    O problemă cu identificarea punctelor tari și a punctelor slabe apare atunci când aveți o lipsă de experiență. În unele cazuri, s-ar putea să vă uitați la lista dvs. de puncte slabe și să observați că se reduce la „Nu știu, nu am încercat niciodată”. De exemplu, de unde știți dacă aveți o abilitate atletică sau artistică dacă nu ați încercat niciodată să faceți ceva atletic sau artistic? Acordați o atenție suplimentară acestui lucru!

    Deci … nu uitați, este important să identificați punctele slabe pe care trebuie să vă concentrați, astfel încât acestea să devină „punctele dumneavoastră forte viitoare”.

  • Profitați de programele de sprijin pentru antreprenorii sociali

    În timp ce ideile antreprenoriale pot fi cu adevărat diverse, îndoielile și întrebările legate de ele tind să fie destul de similare. Interesant, nu-i așa?

    După ce v-ați identificat punctele tari și punctele slabe, acum știți care sunt abilitățile pe care ar trebui să le îmbunătățiți pentru a avea o afacere de succes. Dacă găsirea unui mentor care să vă ajute poate necesita un anumit timp, încercați să găsiți cursuri care vă pot ajuta. S-ar putea să vă uitați la organizații de formare, cursuri universitare, camera de comerț sau altele similare din zona dumneavoastră.

    Alăturându-vă unui program de formare pentru antreprenorii începători veți întâlni colegi cu care vă aflați în aceeași barcă, prin urmare vă veți simți mai confortabil văzând că nu numai vă confruntați cu obstacole la începutul drumului dvs. antreprenorial și veți învăța reciproc de la fiecare nu doar prin schimbul de experiențe. Cel mai probabil, veți găsi un curs / program de formare pentru antreprenorii sociali, totuși vă încurajăm să vă alăturați și formărilor generale, deoarece principalele puncte de verificare și fazele formării ideilor și creării de întreprinderi sunt similare.

    Odată primite informațiile generale, care sunt ESENȚIAL de știut – prin intermediul cărții, un curs față în față sau un curs de formare online – este timpul să discutați cu cineva care are mai multe cunoștințe în domeniul social. Poate chiar unul dintre formatorii cursului la care ați participat … sau, cineva care vă poate da un sfat bun sau … poate chiar ar putea deveni MENTORUL dumneavoastră.

  • Programul „Erasmus pentru tinerii antreprenori”

    „Erasmus pentru tinerii antreprenori” este un program de schimb transfrontalier al Comisiei Europene, care oferă antreprenorilor noi sau aspiranți șansa de a învăța de la antreprenorii cu experiență care conduc întreprinderi mici în alte țări.
    Schimbul de experiență are loc în timpul unei perioade petrecute cu antreprenorul cu experiență, ceea ce îl ajută pe noul antreprenor să dobândească abilitățile necesare pentru a conduce o afacere mică. Gazda beneficiază de perspective noi asupra afacerii sale și primește oportunitățile de a coopera cu parteneri străini sau de a afla despre noi piețe. Schimbul de idei și comunicarea poate duce la crearea unei relații bune, precum și la adăugarea unei idei personale pentru afacere, ceea ce ar putea fi benefic pe termen lung pentru ambii.
    În plus, există un sprijin financiar pentru noii antreprenori care contribuie la costurile de călătorie și de ședere în timpul vizitei. În funcție de țara gazdă, costul este în jur de 530 – 1.100 de euro pe lună. Mobilitatea poate fi între 1 și 6 luni.
    Toate aceste programe au fost actualizate având în vedere situațiile actuale de pandemie globală COVID19. Merită să verificați care sunt noutățile vizitând punctele de contact locale din țările dvs.

    Punctele de contact din țările dvs.:
    https://www.erasmus-entrepreneurs.eu/page.php?cid=5