Films

Profiles
6 women share their inspiration stories of social entrepreneurs. They speak about the problems they are trying to solve, how social enterprise is the best way they can help, what are the pros and cons of being social entrepreneur.
 • ЧУДНАТА ГРАДИНА

  Историята на Мария Методиева – основател на социално предприятие „Чудната градина“ – градина, в която млади хора с интелектуални затруднения отглеждат цветя, зеленчуци, плодове и подправки.

 • БИЛКОВА ГРАДИНА

  Историята на Емеше Чики – основател на социално предприятие в сферата на биологичното земеделие и преработка на местна храна – биологично производство и преработка на лечебни растения, пакетиране и разпространение на билкови чайове и подправки.

 • АРОМАТИТЕ НА МАМА

  Историята на Мария Монастириоти за страстта ѝ към създаване на креативни неща, и нейните идеи да помага и да си сътрудничи с други хора за постигане на една обща цел: Подпомагане на жените-предприемачи и на местните предприемачи, и промотиране на страната ѝ като място за кулинарен туризъм.

 • НИЕ СМЕ РОТЕРДАМ

  Историята на Лизет Магис – основател на фондация, която провежда практически упражнения за (млади) безработни хора, които срещат затруднения да си намерят работа.

 • GREEN REVOLUCIA

  Историята на Вера Маркова, която създава Greenrevolucia, он-лайн магазин за екологични продукти, алтернатива на пластмасовите изделия за еднократна употреба, която и обучава потребителите, колко е важно да опазваме околната среда.

 • BG STARS

  Историята на Лили Шроот-Недева – основател на агенция за подбор на персонал и на счетоводна кантора. Поставила си е за цел да помага на колкото се може повече чужденци в Холандия, да се реализират успешно на пазара на труда и да открият подходящата за тях работа, без значение от професията, която притежават. За нея е удоволствие да помага на хората и да бъде техен компас и навигатор в Холандия по пътя им към успеха