ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ!

 • Τα άτομα που βρίσκονται γύρω σας θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το όνειρό σας και να κατακτήσετε τους στόχους σας!

  Οποιαδήποτε εμπειρία δικτύωσης μπορεί να οδηγήσει σε φιλία ή ευκαιρία που αλλάζει τη διαδρομή της επιχειρηματικής σας πρωτοβουλίας. Σκεφτείτε πώς μπορείτε να δικτυωθείτε με έναν τρόπο που ισχύει για εσάς και πώς μπορείτε να αποδώσετε το καλύτερο σε κάποιον άλλο. Χρειάζεται χρόνος, αλλά οι ανταμοιβές μπορεί να αξίζουν, δεν ξέρετε ποτέ πού θα πάρετε την επόμενη ιδέα σας ή θα βρείτε τον φοβερό συνιδρυτή που αναζητάτε.

  Προσεγγίζοντας την επαγγελματική δικτύωση με σκοπό την οικοδόμηση ουσιαστικών, αυθεντικών και διαρκών σχέσεων, μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε με ποιον θέλετε πραγματικά να περάσετε χρόνο και πώς να δώσετε σκοπό σε αυτήν τη συνάντηση

 • Αρπάξτε τις ευκαιρίες

  Υπάρχουν ευκαιρίες γύρω σας! Να είστε ανοιχτοί σε διάφορες περιπτώσεις – σε κάθε εκδήλωση δικτύωσης, happy hour, συγκέντρωση Σαββατοκύριακου, πηγαίνετε σε ένα συνέδριο. Η λίστα συνεχίζεται!

  Αυτές οι μικρές συνδέσεις είναι συχνά η αρχή για μεγαλύτερα και πιο αξιόλογα πράγματα που θα δείξουν την αξία τους μακροπρόθεσμα.

  Σκεφτείτε τρόπους που μπορείτε να κάνετε τις προσπάθειές σας πράξη. Επισκεφτείτε, για παράδειγμα, έναν συνεργαζόμενο χώρο και γνωρίστε άλλους επιχειρηματίες του χώρου που θέλετε να εμπλακείτε.

 • Διαδικτυακό δίκτυο

  Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

  Μην παραμελείτε τη διαδικτυακή δικτύωση. Τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, το Instagram, το Twitter και το LinkedIn είναι ισχυρά και εύχρηστα εργαλεία για να συνδεθείτε με νέους ανθρώπους με άμεσο και άνετο. Τα μέσα αυτά σας βοηθούν στην πρόσβαση σε έναν ολόκληρο κόσμο συνδέσεων που ίσως δεν θα έχετε κάνει στην πραγματική ζωή.
  Ακολουθήστε μερικές συμβουλές εδώ:

  • Δημιουργήστε μια κοινωνική παρουσία
   Ξεκινήστε αποφασίζοντας με ποιον θέλετε να συνδεθείτε στο δίκτυο. Ρωτήστε τον εαυτό σας ποιος είναι σε θέση να σας βοηθήσει να προωθήσετε την επιχείρηση η την επιχειρηματική ιδέα σας. Ερευνήστε ποιοι ιστότοποι κοινωνικών μέσων χρησιμοποιούν περισσότερο αυτά τα άτομα. Και αναζητήστε διάφορους ιστότοπους για να δείτε ποια δραστηριότητα υπάρχει που σχετίζεται με την επιχείρησή σας. Επιλέξτε έναν ή δύο ιστότοπους αρχικά δημιουργώντας μια επαγγελματική ή / και μια προσωπική σελίδα κοινωνικών μέσων. Μπορείτε να προσθέσετε άλλους ιστότοπους καθώς αποκτάτε εμπειρία. Ξεκινήστε να χτίζετε το δίκτυό σας προσκαλώντας άτομα που γνωρίζετε ήδη να συνδεθούν με τη σελίδα σας, όπως οικογένεια, φίλοι, μέλη της κοινότητας, υπάλληλοι, επαγγελματικές επαφές και πελάτες. Διαχωρίστε τους ιδιωτικούς λογαρισμούς ή τις ιδιωτικές σας σελίδες από τις συνδέσεις κοινωνικών μέσων της επιχείρησής σας και δημιουργήστε ξεχωριστούς λογαριασμούς ή σελίδες.
  • Δημοσιεύστε ενδιαφέρον περιεχόμενο
   Δημιουργήστε ελκυστικό περιεχόμενο για τις δημοσιεύσεις σας στους ιστότοπους κοινωνικών μέσων. Ο στόχος σας είναι να ενθαρρύνετε μια κοινότητα ανθρώπων που έχουν κοινά ενδιαφέροντα με εσάς και που σας ακολουθούν για τις σκέψεις σας, να αλληλεπιδρούν μαζί σας και να μοιράζονται το περιεχόμενό σας στα δικά τους δίκτυα. Το περιεχόμενο των διμοσιεύσεών σας μπορούν να περιλαμβάνουν βίντεο οδηγιών, αναρτήσεις ιστολογίου, έρευνες, διαγωνισμούς, πληροφορίες για τη βιομηχανία και την αγορά και eBook. Διατηρήστε τη γραφή σας περιεκτική και φιλική προς τον αναγνώστη, με σύντομες προτάσεις και παραγράφους. Αποφύγετε την τεχνική και εμπορική ορολογία.
   Δεν πρέπει να δημοσιεύετε μόνο στις δικές σας σελίδες, αλλά και να αλληλεπιδράτε με άτομα σε άλλες κοινωνικές σελίδες σχολιάζοντας και κοινοποιώντας περιεχόμενο.
   Είναι σημαντικό να προσθέτετε συνεχώς νέο περιεχόμενο. Παρακολουθήστε ποια ήδη περιεχομένου λαμβάνουν τη μεγαλύτερη προσοχή και προσθέστε περισσότερους από αυτό. Μάθετε από άλλους με μια επιτυχημένη κοινωνική παρουσία.
  • Εστίαση στην ποιότητα έναντι της ποσότητας
   Εστιάστε στην ποιότητα των κοινωνικών σας αλληλεπιδράσεων και όχι στον αριθμό των ακόλουθών σας. Εάν συμμετάσχετε σε ουσιαστικές συνομιλίες, το δίκτυό σας θα πρέπει να αναπτυχθεί φυσικά από μόνο του μακροπρόθεσμα.
  • Ασκήστε καλή εθιμοτυπία
   Να είστε επαγγελματίας και να απαντάτε διπλωματικά στην κριτική.

  Χρησιμοποιήστε διαδικτυακά δίκτυα για να κάνετε μεσολάβηση ή να δημιουργήσετε σχέσεις, αλλά όχι για να αντικαταστήσετε τις διαπροσωπικές σχέσεις!

  Άμεσα μηνύματα

  Βεβαιωθείτε ότι τα μηνύματά σας είναι πάντα σύντομα και σχετικά. Η ψηφιακή επικοινωνία δεν προορίζεται να αντικαταστήσει πλήρως τις ουσιαστικές επαφές, απλώς να τις ξεκινήσει ή να τις συμπληρώσει.

  Να είστε περιεκτικοί και σχετικοί στην επικοινωνία σας! Βεβαιωθείτε ότι τα μηνύματά σας είναι πάντα σύντομα και σχετικά. Η ψηφιακή επικοινωνία δεν προορίζεται να αντικαταστήσει πλήρως τις ουσιαστικές ανταλλαγές προσώπων, απλώς να τις ξεκινήσει ή να τις συμπληρώσει.
  Να είστε περιεκτικοί και σχετικοί στην επικοινωνία σας!

 • Εκδηλώσεις δικτύωσης
  Δημιουργήστε τη δική σας εκδήλωση με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη. Προσκαλέστε μερικά ενδιαφέροντα άτομα και προσφέρετε ποτά και σνακ. Θέστε στόχους για την εκδήλωση. Ρωτήστε τον εαυτό σας, τι θέλετε να πετύχετε μέχρι το τέλος της εκδήλωσης; Με συγκεκριμένους στόχους δικτύωσης που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, καταρτίστε σχέδια για τον τρόπο επίτευξής τους. Στη συνέχεια, δοκιμάστε το καλύτερό σας για να κάνετε ό, τι χρειάζεται για να ολοκληρώσετε τα σχέδιά σας και να επιτύχετε τους στόχους σας.
 • Καλύτερες συμβουλές
  • Δημιουργήστε μια στρατηγική δικτύωσης διατηρώντας παράλληλα το τελικό αποτέλεσμα
  • Να ανταποκρίνεστε και να είστε ευγνώμονες στις αλληλεπιδράσεις σας (θα αποζημιωθείτε)!
  • Να είστε αυθεντικοί, να είστε θετικοί, να είστε ο εαυτός σας!
  • Να είστε υπομονετικοί και επίμονοι
  • Πάντα παρακολούθηση: αξιοποιήστε στο έπακρο τις επαφές που κάνετε
  • Να είστε ευγενικοί και προσεκτικοί
  • Χρησιμοποιήστε διαδικτυακά δίκτυα για να μεσολαβήσετε ή να κλείσετε σχέσεις, αλλά όχι για να αντικαταστήσετε πρόσωπο με πρόσωπο
  • Να είστε ειλικρινείς και ανοιχτοί, και αυτό θα αντικατοπτρίζεται
  • Να είστε συνοπτικοί και σχετικοί
  • Έχετε υπόψη: η δικτύωση αφορά την ποιότητα σε σχέση με την ποσότητα!
 • Αρπάξτε την ευκαιρία!

  Το να είσαι νέος επιχειρηματίας είναι συναρπαστικό, εμπνευσμένο και επιβραβευτικό. Θα μάθετε πολλά στην πορεία – και άλλοι μπορούν να μάθουν από εσάς. Αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία που αντιμετωπίζετε, έχετε μια μεγάλη πιθανότητα να προχωρήσετε προς τους στόχους σας.

 • Διατήρησε το δίκτυό σου

  Μόλις ξεκινήσετε, η δημιουργία του δικτύου σας είναι στην πραγματικότητα το εύκολο κομμάτι. Η πραγματική δουλειά είναι η διατήρηση του δικτύου σας και η επένδυση στις σχέσεις πέρα από την πρώτη συνάντηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλό να ξεκαθαρίζετε με ποιον θέλετε να περάσετε χρόνο και πως μπορείτε να προσθέσετε αξία σε αυτά.

  Για να διατηρήσετε σχέσεις, μπορείτε να μάθετε ποια ενδιαφέροντα έχει το άτομο και να σημειώσετε για να το αναφέρετε στην επόμενη συνομιλία σας μαζί του. Ρωτήστε πραγματικά για θέματα που είναι σημαντικά για αυτούς. Εάν μπορείτε να τους δώσετε κάτι που έχετε ήδη, προσφερθείτε να το κάνετε. Καθώς βάζετε τα θεμέλια της σχέσης σας λιθαράκι λιθαράκι, θα δείτε τη σχέση σας να μεγαλώνει.

  Μια σκόπιμη προσέγγιση για τη διατήρηση των δικτύων σας διασφαλίζει ότι η πρώτη εισαγωγή δεν καταλήγει να είναι «άπαξ» αλλά εξελίσσεται σε κάτι αμοιβαία επωφελές που θα μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου.