Become a leader

MATERIALE PENTRU FORMATORI

Luarea perspectivei

Mărimea grupului: între 15 și 20 participanți – jocul se joacă în grupuri de câte trei sau patru. Prin urmare, numărul de participanți poate fi împărțit pentru a avea cât mai multe grupuri pe măsura numărului existent de participanți.
Timp: pentru implementarea acestei activități de grup sunt necesare 20 de minute, în timp ce alte 5 minute pentru reflecție sunt, de asemenea, necesare pentru a fi luate în calcul în timpul planificării lecției.
Materiale necesare: materialele necesare pentru această activitate de grup sunt cartonașe, pixuri sau creioane.

OBIECTIVE: Scopurile acestui exercițiu sunt punerea unei persoane în poziția aleia și empatizarea cu acea persoană și problema cu care se confruntă persoana respectivă.

  • Punerea în poziția altui individ
  • Empatizarea cu individul
  • Practicarea empatiei, luarea perspectivei

CÂND SE UTILIZEAZĂ?

Această activitate de grup ar putea fi folosită mai bine înainte de a introduce Metode de a deveni un lider empatic, deoarece după finalizarea acestui exercițiu, cursanții sunt deja mai aproape de modul în care ar putea acționa în locul / problemele / situația celorlalte persoane. Ar ușura faza de percepție a noilor aspecte teoretice care urmează să fie introduse.

PAȘI

Formatorul solicită participanților să formeze grupuri de trei sau patru persoane. După formarea grupurilor, fiecărui membru al grupului i se oferă o jumătate de coală de hârtie / cartonaș pe care notează o problemă cu care se confruntă în prezent. Formatorul colectează cartonașele fiecărui grup și le pune într-o grămadă de unde fiecare membru al grupului de trei / patru persoane alege câte un cartonaș în mod aleatoriu. La rândul său, fiecare membru al grupului citește conținutul cartonașului pe care l-a ales. Este cu adevărat important ca, înainte de activitate, membrii grupului să fie informați că, indiferent de conținutul cartonașului ales, dacă este al lor sau nu, aceștia ar trebui să acționeze, deoarece problema era a lor. După aceea, alți membri ai grupului ar trebui să ofere sfaturi și feedback, inclusiv și persoana despre care se discută problema. Este foarte important ca persoana care vorbește (care prezintă problema de pe cartonașul său) să acționeze ca și cum problema ar fi a lui / ei pe parcursul întregii activități. În acest fel, membrii grupului sunt capabili să se pună în pielea celuilalt încercând să găsească soluții pentru problemă. Mai mult, participanții își pot privi propriile probleme din perspective diferite și le pot percepe diferit.

DISCUȚII FINALE

După terminarea activității, fiecare membru al grupului a avut posibilitatea să își citească cartonașele și problemele / problemele au fost discutate, grupul mare ar trebui să se reunească pentru reflecție și prezentare. Formatorul ar trebui să adreseze participanților următoarele întrebări, iar discuțiile ar trebui să conducă la prezentarea Metodei de a deveni un lider empatic.

  • Cum te-ai simțit să abordezi problema altcuiva ca fiind a ta?
  • Cum te-ai simțit când auzi pe altcineva trăind problema ta?
  • Cum a fost să dai sfaturi propriei tale probleme?

VARIAȚII ALE JOCULUI:

Această activitate ar fi cel mai bine să fie implementată cu un număr de participanți care pot forma grupuri de cel puțin trei persoane, dar nu mai mult de patru membri. În acest fel, ne putem asigura că problema fiecărui membru al grupului poate fi discutată în intervalul de timp dat. În cazul în care mai rămâne timp pentru grup, aceștia ar putea începe să vorbească despre întrebările care vor fi discutate mai târziu în cadrul grupului mare. În acest fel, ei reflectă deja la acțiunile lor, în timp ce nu îi deranjează pe ceilalți. Aceștia vor avea oricum nevoie de ideile de reflecție pentru a contribui la discuția de grup mai mare.