Leading modules

PLATFORMA DE ÎNVĂȚARE

Modulul 6 : Abilitatea interpersonală de „A deveni cel mai bun”

Unitatea 5: Încrederea
Cum să îți îmbunătățești încrederea în sine

„Încrederea vine nu din a avea mereu dreptate, ci din teama de a greși.” (ref: Peter T. Mcintyre)

V-ați întrebat vreodată de ce pare atât de ușor pentru unii să proiecteze încredere, în timp ce alții se luptă cu nesiguranța? S-ar putea să vă fi gândit chiar „este atât de norocoasă că este atât de încrezătoare, aș vrea și eu să fiu atât de încrezătoare”. De fapt, vă puteți îmbunătăți și învăța încrederea în sine. Iată câteva sfaturi care să vă ajute:

  1. Concentrați-vă pe învățare și îmbunătățire – stabilește-ți obiectivele pentru îmbunătățirea abilităților și cunoștințelor tale. Făcând acest lucru, îți vei îmbunătăți încrederea. Forțarea ta de a învăța va crea noi conexiuni în creierul tău. Cunoscând acest lucru, știi, este un rapel pentru încredere.
  2. Aveți o viziune clară – O metodă de a vă îmbunătăți încrederea este de a stabili obiective. Având o viziune clară a ceea ce doriți să realizați și atingerea acelor obiective, vă va face să deveniți mai încrezător.
  3. Nu încercați să creați o lume perfectă – Gândirea că nu veți face niciodată o greșeală nu este realistă. În loc să te bazezi pe greșeli, întreabă-te „ce pot învăța?”. Când știi dinainte că greșelile sunt inevitabile și ai atitudinea învățării din ele, poți merge mai departe cu încredere.
  4. Învățați o nouă limbă – Nu ne referim la spaniolă! Acordați atenție cuvintelor pe care le folosiți cu dvs. și despre dvs. Dacă crezi constant că nu ai încredere, ghici ce se întâmplă! Ia-ți un angajament față de tine însuți că vei învăța un nou limbaj de vorbire cu sine. Limba ta contează, atât în capul tău, cât și în ceea ce spui.
  5. Observați ceea ce faceți bine și sărbătoriți – Este ușor să vă concentrați asupra a ceea ce doriți să îmbunătățiți și a modului în care doriți să faceți mai bine, uitând apoi complet ceea ce faceți acum. Petreceți mai mult timp încurajându-vă și observând realizările voastre. Faceți un efort pentru a recunoaște și a sărbători cantitatea uriașă de lucruri pe care le faceți.
  6. Identificați declanșatorii – ajungeți să recunoașteți ce situații sau tipuri de oameni vă fac să vă simțiți mai puțin încrezători și oferiți-vă timp pentru a analiza ceea ce declanșează acele sentimente. Încercați să înțelegeți că dețineți controlul și că puteți lua propriile alegeri. Imaginează-ți cel mai bun rezultat – fericirea și pozitivitatea.
  7. Pregătirea este esențială – încrederea poate fi îmbunătățită enorm printr-o mai bună pregătire și gestionare a timpului.
  8. Învățați de la cei mai buni – Urmăriți alți vorbitori care emană încredere. Învățați din tonul vocii lor, ritmul prezentării etc. Există multe videoclipuri online disponibile gratuit pentru vizionare.
Back