Leading modules

PLATFORMA DE ÎNVĂȚARE

Modulul 6 : Abilitatea interpersonală de „A deveni cel mai bun”

Unitatea 5: Încrederea
Ce este încrederea în sine?

Încrederea în sine este încrederea individului în propriile sale abilități, capacități și judecăți sau credința că el sau ea pot face față cu succes provocărilor și cerințelor de zi cu zi. (Ref: Dictionary Psychology online).

Pentru a fi un antreprenor social de succes sau lider în afaceri, talentul și calificările nu sunt suficiente. Mai presus de toate, a fi încrezător în munca ta este crucial pentru succesul în carieră. A fi încrezător în locul de muncă vă permite să fiți pro-activ, asertiv și concentrat. A avea încredere nu numai că vă permite să aveți un impact pozitiv la locul de muncă, dar vă ajută, de asemenea, să faceți alegeri care vă vor aduce beneficii în viață.

self-confidence

A avea încredere înseamnă a-ți cunoaște valoarea și a avea încredere că și alții vor recunoaște valoarea serviciului tău. Fără încredere, un lider se va lupta pentru a câștiga respectul celorlalți și pentru a da un exemplu. În schimb, având încredere, veți comunica mai eficient, vă prezentați în mod corespunzător, ceea ce va duce la observarea tuturor motivelor dvs. corecte și, astfel, vă va consolida afacerea.

Iată câteva lecții care pot fi învățate de la alți proprietari de afaceri încrezători:

  1. Proprietarii/ liderii de afaceri siguri sunt dispuși să investească timp și energie pentru a se educa în marketing, abilități de conducere, abilități de ascultare eficiente, construirea propriului brand personal și dezvoltarea prezenței executive, astfel încât sunt văzuți ca persoane care este asertive și creative.
  2. Sunt neînfricați și au un sentiment intens de conștientizare de sine, astfel încât își cunosc propriile slăbiciuni și sunt dispuși să facă schimbări în sine pentru a se îmbunătăți pe sine și afacerea lor.
  3. Proprietarii de afaceri siguri știu că încrederea în sine îi va ajuta și îi va încuraja pe ceilalți să aibă încredere în ei, să le fie apreciate opiniile și să se bazeze pe judecata lor.
Back