Leading modules

Chestionar – Cât de asertiv sunt?

Citiți întrebările de mai jos și răspundeți a, b sau c în funcție de alegerea dvs. După răspunsul la toate întrebările, consultați cheia de interpretare a punctajului din partea de jos a testului. Mult succes!

1. Sunteți la McDonalds și comandați un burger legendar de pui fără maioneză, dar totuși vi se oferă unul cu maioneză. Ce veți face?2. Sunteți în mijlocul urmăririi unui program de televiziune foarte interesant atunci când părintele / tutorele dvs. vine și vă cere o favoare. Ce veți face?3. Sunteți un client la un rând, care așteaptă să fie servit. Dintr-o dată cineva se bagă în fața dvs. Ce veți face? :4. Cereți la cinematograf o băutură mică (£1.50), cu toate acestea vi se dă una mare, din greșeală, și vi se cere să plătiți. Ce veți face?5. După ce ați ieșit dintr-un magazin de unde ați cumpărat unele articole, descoperiți că nu ați primit bine restul. Ce veți face?6. Un prieten trece pe la dvs. să vă salute, dar stă prea mult, împiedicându-vă să terminați o sarcină importantă. Ce veți face?7. Sunteți într-o discuție de grup despre un proiect, la școală, la care este prezent și profesorul dvs. un prieten vă pune o întrebare despre ceea ce faceți, dar nu știți răspunsul. Ce veți face?8. Bănuiți că cineva v-ar purta ranchiună, dar nu știți de ce. Ce veți face?9. Invitați un bun prieten acasă, la o petrecere, dar prietenul dvs. nici nu ajunge, dar nici nu sună să anuleze sau să vă ceară scuze. Ce veți face?10. Vă duceți laptopul la un magazin pentru reparații și primiți o estimare scrisă. Mai târziu, când mergeți să îl ridicați, sunteți facturat și pentru lucrări suplimentare și pentru o sumă mai mare decât cea estimată. Ce veți face?Cheia interpretării scorului

În general, există 3 stiluri comportament interpersonal. Acestea sunt: a) Pasiv, b) Agresiv, c) Asertiv.

Opțiunile „a” din test sunt reprezentative pentru stilul pasiv. Prin urmare, cu cât ați făcut mai multe alegeri „a”, cu atât sunteți mai pasiv. 6 sau mai multe alegeri „a” sugerează că sunteți probabil mai mult pasiv în comportamentul dvs. interpersonal.

Opțiunile „b” din chestionar sunt reprezentative pentru stilul agresiv. Prin urmare, cu cât ați făcut mai multe alegeri „b”, cu atât sunteți mai agresiv. 6 sau mai multe alegeri „b” sugerează că sunteți probabil mai mult agresiv în comportamentul dvs. interpersonal.

Opțiunile „c” din chestionar sunt reprezentative pentru stilul asertiv. Prin urmare, cu cât ați făcut mai multe alegeri „c”, cu atât sunteți mai asertiv. 6 sau mai multe alegeri „c” sugerează că sunteți probabil mai mult asertiv.

Acum uitați-vă din nou la răspunsurile „c”. Dacă vă puteți muta comportamentul de zi cu zi mai aproape de stilul de răspuns „c”, probabil că veți experimenta o creștere a stimei de sine și o scădere a stresului.

http://www.compasstoolkit.ox.ac.uk/wp-content/uploads/2015/11/Assertiveness-Quiz-Tips-Individual-Activity.pdf