Leading modules

PLATFORMA DE ÎNVĂȚARE

Modulul 6 : Abilitatea interpersonală de „A deveni cel mai bun”

Unitatea 4: Asertivitatea
Ce este asertivitatea?

Asertivitatea este calitatea de a fi sigur de sine și încrezător, fără a fi agresiv. În domeniul psihologiei și psihoterapiei, este o abilitate care poate fi învățată și un mod de comunicare. Asertivitatea înseamnă mult mai mult decât să ne exprimăm noi și punctele noastre de vedere. Este o abilitate pe care trebuie să o dezvoltăm în special dacă dorim să realizăm o comunicare socială sau de afaceri eficientă. Asertivitatea este un complex de abilități, caracteristici de comportament și cunoștințe de limbaj corporal.

Este esențial pentru dvs. să fții asertiv și să spuneți ce gândiți fără să a fi nepoliticos sau agresiv. Vom analiza diferențele dintre acestea în Subunitatea 4. Nu mai spuneți da altora, dacă nu sunteți de acord cu ceea ce spun. Amintiți-vă întotdeauna, ca individ, că aveți dreptul să vă exprimați părerile și opiniile, atât timp cât sunteți încrezător și știți că ceea ce spuneți este relevant și are sens. Asertivitatea este un lucru pozitiv, atâta timp cât sunteți conștienți de ceea ce trebuie spus sau discutat fără să răniți sau să insultați cealaltă persoană implicată.

bossy-leadership

În zilele noastre, a fi asertiv este printre cele mai căutate tipuri de comportament în afaceri. În această unitate, veți învăța diferențele dintre a fi asertiv, dar nu agresiv, beneficiile de a fi asertiv și veți învăța unele tehnici asertive.

Back