Leading modules

PLATFORMA DE ÎNVĂȚARE

Modulul 6 : Abilitatea interpersonală de „A deveni cel mai bun”

Unitatea 4: Asertivitatea
Care sunt beneficiile de a fi asertiv?

Indiferent de afacerea în care veți lucra sau de poziția pe care o veți deține, fiecare loc de muncă are același lucru în comun. Fiecare loc va avea partea sa corectă de oameni supraîncărcați, colegi autoritari sau chiar o echipă dificilă. Singurul mod de a face față în mod eficient la oricare dintre ei este acela de a fi asertiv. Această abilitate poate stimula stima de sine și poate avea un impact pozitiv asupra muncii și afacerii dvs.

Un lider de succes este unul asertiv. A fi asertiv înseamnă că ai curajul în convingerile tale și susții ceea ce crezi. În Întreprinderea socială acest lucru este extrem de important, deoarece veți avea convingerea dvs. de ce ați început această afacere, trebuie să susțineți întotdeauna acest lucru și uneori trebuie să îi convingeți și pe ceilalți. Ca persoană asertivă, veți fi respectat și veți simți în siguranță în acțiunile dvs. Veți ști să spuneți „nu” și nu vă va fi frică să vă respectați deciziile.

Oamenii asertivi se descurcă întotdeauna bine în afaceri, deoarece știu să comunice eficient și vor câștiga respect.

Cum vei beneficia dacă vei fi mai asertiv?

  • Te ajută să câștigi respect – Atunci când înveți să fii asertiv, nu va fi ușor pentru alții să profite de tine și nu vei fi ușor intimidat de către șefi. Odată ce oamenii își vor da seama că nu vei face nicio prostie și că ești sincer și veridic, vor începe să te respecte.
  • Te ajută să îți controlezi emoțiile – Să poți acționa într-un mod asertiv, te va ajuta să îți controlezi emoțiile într-un mod mai bun. Acest lucru este foarte important în afaceri, deoarece lipsa acestuia poate fi interpretată de unii ca un semn de slăbiciune.
  • Vei putea să stabilești granițe – Rar veți găsi o persoană asertivă care este presată la locul de muncă. Acest lucru se datorează faptului că o natură asertivă vă ajută să stabiliți granițe și le permite altora să știe exact cum ar trebui să se comporte în jurul vostru. Când sunt stabilite granițele, aceasta adaugă claritate la locul de muncă.
  • Te ajută să-ți construiești judecata – Chiar și cea mai asertivă persoană trebuie să aibă judecata pentru a alege luptele potrivite.
  • Îți îmbunătățește limbajul trupului – atunci când ești asertiv, te face și mai încrezător și îți face limbajul trupului mai pozitiv. Acest lucru le spune oamenilor din jurul tău că nu ești o persoană cu care să se încurce și te va ajuta să te înfățișezi ca lider.
  • Îți oferă încrederea de a cere ceea ce dorești – A fi asertiv te va ajuta să privești situațiile într-o lumină mai pozitivă și te va ajuta să rămâi concentrat.
  • Te învață să spui „nu” – Când înveți să fii mai asertiv, vei putea să îți exprimi punctul de vedere în multe situații diferite. Îți va oferi încrederea de a spune „nu”.
Back