Leading modules

PLATFORMA DE ÎNVĂȚARE

Modulul 6 : Abilitatea interpersonală de „A deveni cel mai bun”

Unitatea 3: Luarea deciziilor
Cum să îți îmbunătățești abilitățile de luare a deciziilor/ tehnicile de luare a deciziilor

Antreprenorii sunt rezolvatori de probleme înnăscuți, DAR pentru a rezolva probleme, trebuie să luați decizii dificile. În subunitățile anterioare, v-am oferit instrumente și cunoștințe cu privire la luarea deciziilor. Cu toate acestea, există câteva sfaturi de top care să vă ajute să vă îmbunătățiți luarea deciziilor. Acestea sunt:

  1. Nu întârziați – Deciziile dificile sunt dificile, deoarece sunt importante și înseamnă mai mult. Faceți-vă timp pentru a vă asigura că aveți resursele și informațiile de care aveți nevoie pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză, dar asigurați-vă că începeți rapid și luați decizia. Problemele ascunse sub preș nu vă vor ajuta să luați decizii mai bune.
  2. Scăpați de orice ego și sentimente – Unele decizii pot fi mai dificile dacă te implici prea personal. Desigur, trebuie să aveți o anumită implicare emoțională pentru a vă păsa de decizie, însă asigurați-vă că puteți rezolva obiectiv problema. Vei lua o decizie mai bună concentrându-te pe fapte și pe agende personale.
  3. Întrebați un expert – Decizia pe care încercați să o luați a fost probabil luată în trecut. Deși problemele pe care încercați să le rezolvați sunt unice pentru dvs., este foarte probabil ca altcineva să fi rezolvat aceeași problemă la o scară diferită. Căutați pe internet, întrebați un prieten sau un alt antreprenor. Să nu vă fie niciodată frică să cereți ajutor. Nu este un semn al slăbiciunii, ci mai curând un semn al unui mare lider.
  4. Să aveți un plan „B” – Testul real al unui lider este ceea ce se întâmplă în momentele următoare constatării că au luat o decizie greșită. Marii lideri întotdeauna: au un plan B, își asumă proprietatea deciziei pe care au luat-o și nu învinovățesc pe alții.
  5. Ultimul sfat final pentru a vă îmbunătăți abilitățile de luare a deciziilor este „planificarea a ce poate fi mai rău”. Nimeni nu vrea să se gândească la eșec sau la ce s-ar putea întâmpla dacă iei o decizie greșită, dar se întâmplă. Acordați-vă chiar și numai 10 minute pentru a vă gândi la cel mai rău scenariu în legătură cu decizia pe care urmează să o luați. Cunoscând riscurile, veți sta liniștit atunci când veți lua decizii.

La sfârșitul zilei, fiecare face greșeli, deci, tot veți lua o decizie greșită. Nu vă lăsați descurajat. În schimb, reflectați de ce a eșuat și veți afla de la ea. Cunoașterea este putere.

Back