Leading modules

PLATFORMA DE ÎNVĂȚARE

Modulul 6 : Abilitatea interpersonală de „A deveni cel mai bun”

Unitatea 2: Munca în echipă
Ce face o echipă eficientă?

O echipă puternică și eficientă este baza unei întreprinderi/ afaceri sociale de succes. O etică bună a echipei este extrem de importantă pentru acest succes și pentru o desfășurare operațională lină. Dacă echipa nu lucrează bine împreună, pot apărea probleme, cum ar fi organizarea slabă, conflictul la locul de muncă, termenele ratate și așa mai departe.
Există multe calități pe care le va deține o echipă de succes și eficientă, iată câteva:

  1. Comunică bine între în interiorul ei – O echipă trebuie să comunice deschis în interiorul ei, împărtășind idei, opinii și gânduri, precum și luând în considerare ce au de spus ceilalți. O comunicare slabă poate provoca probleme majore.
  2. Se oferă sprijin reciproc – membrii echipei unei echipe eficiente vor fi întotdeauna fericiți să îi ajute pe ceilalți atunci când au nevoie de o mână de ajutor. Echipele sunt adesea mai productive atunci când li se oferă, de asemenea, sprijin din partea liderilor/ șefului și au acces la resursele necesare pentru a-și finaliza slujba eficient.
  3. Fiecare contribuie corect – Este important ca toți membrii echipei să înțeleagă pe deplin care sunt responsabilitățile lor și unde se potrivesc în ceea ce privește conducerea afacerii. Dacă au un sentiment de apartenență în cadrul echipei, ei vor fi mai dedicați muncii lor și le va păsa cu adevărat de succesul afacerii.
  4. Se concentrează pe obiective și rezultate – este important să se elaboreze un plan clar bazat pe produse și rezultate și nu doar pe cantitatea de muncă desfășurată. Acest lucru oferă echipei o direcție clară și le oferă un scop pe care să-l urmărească.
  5. embrii echipei sunt diferiți – Acesta este un subiect pe care îl vom analiza mai atent în Subunitatea 2.
  6. Conducere bună – O echipă eficientă va avea de obicei un lider. Acest lucru este important, deoarece fiecare echipă / afacere / organizație va avea un „lider”, dar să aibă unul în care echipa are încredere și îi oferă respect, este esențial. Dacă în calitate de lider / proprietar al unei întreprinderi sociale aveți încrederea și respectul echipei dvs., veți fi lipiciul care ține echipa împreună, oferind încurajare, motivație și orice este necesar pentru a avea succes.
  7. Se distrează – Munca nu ar trebui să fie plictisitoare. Desigur, cu toții avem anumite lucrări și părți de muncă de care nu ne bucurăm și trebuie să le finalizăm, dar asta este viața. Când acestea, însă, apar zi cu zi, atunci când pot apărea probleme. Poate duce la extenuarea angajaților și o lipsă de satisfacție în muncă, care vor conduce la ineficiență. Construirea unei relații pozitive cu colegii poate crea un mediu mult mai relaxat și poate reduce conflictele.
Back