Leading modules

PLATFORMA DE ÎNVĂȚARE

Modulul 6 : Abilitatea interpersonală de „A deveni cel mai bun”

Abilitățile interpersonale sau „A deveni cel mai bun” se referă la a deveni cea mai bună versiune a dvs. înșivă.

A deveni antreprenor, a începe propria afacere sau a ocupa un rol de lider uneori vă poate face să vă simțiți de parcă faceți 2 pași înainte și 5 înapoi. Este nevoie de multă concentrare, consecvență și încredere pentru a-ți realiza visul. Tinerii vor trebui să dezvolte sau să stăpânească diverse abilități în: luarea deciziilor, asertivitate, ascultare, leadership și, cel mai important, încredere.

Va trebui să stabilești relații bune și puternice cu toți oamenii din jurul tău sau pe care îi vei întâlni pe drumul tău. Abilitatea de a asculta este o abilitate-cheie de dezvoltat. A fi capabil să vorbești și să „te vinzi” este cu siguranță important, dar abilitatea de a asculta este și mai importantă.

Odată ce sunteți pe cont propriu, fără un manager sau „lider”, și deciziile trebuie să le luați numai dvs. singur (cel puțin la început), abilitățile dvs. de gândire creativă vor deveni, de asemenea, mai importante ca niciodată.

De-a lungul anilor, Antreprenoriatul social a crescut semnificativ. Necesită mai mult decât simpla donație de profituri pentru o cauză bună. Proprietarii de afaceri care își propun să iasă în evidență în domeniul Antreprenorului social trebuie să dezvolte abordări noi și eficiente pentru abordarea problemelor sociale largi. Un antreprenor social de succes va avea nevoie de diverse abilități, multe dintre ele fiind necesare pentru a-și asuma roluri de conducere și în diferite organizații.

be-the-best-version-of-you

Iată un set simplu de abilități interpersonale importante:

 • Fii un ascultător bun: vorbește mai puțin, spune mai mult
 • Fii răbdător
 • Fii optimist: identifică și înlocuiește gândurile negative
 • Fii deschis
 • Crește-ți simțul umorului
 • Empatizează

Prin acest modul vom analiza diverse abilități și tehnici pe care le puteți dezvolta sau învăța pentru „a deveni cel mai bun” prin abilități interpersonale.

Titlurile unităților din acest Modul:

 1. Unitatea 1: Motivația
 2. Unitatea 2: Munca în echipă
 3. Unitatea 3: Luarea deciziilor
 4. Unitatea 4: Asertivitatea
 5. Unitatea 5: Încrederea
Back