Leading modules

PLATFORMA DE ÎNVĂȚARE

Modulul 5 – Pot rezolva probleme?

Rezolvarea problemelor este o abilitate esențială și importantă în viața noastră, deoarece ne ocupăm cu probleme aproape în fiecare zi în multe situații diferite de viață. Unele probleme sunt ușor de rezolvat, altele sunt mai complexe, necesitând mai mult timp și efort. Nu există o modalitate corectă de a rezolva problemele, diferite persoane le vor rezolva diferit. Cu toate acestea, pentru un tânăr antreprenor, această abilitate poate fi decisivă pentru o avansare bună a proiectului său. Identificarea unei probleme și găsirea de soluții inovatoare este chiar foarte des începutul unei idei de afaceri.

Acesta este motivul pentru care dezvoltarea abilităților dvs. de soluționare a problemelor nu numai că vă va ajuta să găsiți soluții în viața personală, ci vă va împuternici în cariera profesională. Tot mai multe tipuri de organizații și companii necesită în zilele noastre o bună soluționare a problemelor ca abilitate esențială a unui angajat al lor. Multe interviuri de angajare conțin întrebări de rezolvare a problemelor, deoarece angajatorii vor să se asigure că angajații lor pot identifica și rezolva problemele în mod independent.

Vă puteți îmbunătăți abilitatea de rezolvare a problemelor la fel ca orice altă abilitate, învățând despre strategiile de rezolvare a problemelor și practicând ceea ce ați învățat. Rezolvarea problemelor este un proces de identificare a unei probleme, de dezvoltare a soluțiilor posibile și de alegere a celei mai potrivite soluții.

Acest modul este conceput pentru a vă oferi o imagine de ansamblu asupra strategiilor creative de rezolvare a problemelor. Veți descoperi diferite instrumente pentru a vă putea dezvolta gândirea critică și creativă, pentru a analiza problemele existente și soluțiile posibile. Veți afla cum poate fi folosită rezolvarea problemelor pentru a găsi soluții creative, cum problemele pot fi oportunități și o atitudine pozitivă față de acestea influențează procesul de rezolvare.

Deci, haideți să începem! 🙂

Back