Leading modules

PLATFORMA DE ÎNVĂȚARE

Modulul 4 „Cum mă fac auzit?” – Comunicare

Unitatea 1: Înțelege-te pe tine însuți pentru o mai bună comunicare
Pasiunea și entuziasmul, factori-cheie

Este foarte probabil să îți amintești numai despre o parte din despre ce a fost vorba în ceea ce s-a spus, dar este și mai probabil ca o mare parte din amintirile dvs. să aibă legătură cu persoana care a efectuat intervenția; atitudinea, entuziasmul, imaginea sa, emoțiile generate de ascultarea acelei persoane…

Fiecare vorbitor are particularitățile sale personale. Cu toate acestea, toți vorbitorii de succes au cel puțin două caracteristici în comun: entuziasmul și pasiunea din comunicare.

Energie + inspirație = Combinația perfectă pentru a ieși din zona de confort și pentru a atinge obiectivul așteptat. Știți ce este zona de confort? Când facem orice schimbare totală sau parțială, părăsim zona de confort, pentru că părăsim un spațiu în care ne simțim confortabil și intrăm într-unul necunoscut. A învăța să comunici mai bine implică obligatoriu părăsirea obiceiurilor de comunicare neadecvate și adoptarea unora noi. Ca orice alt proces de învățare, există momente când este foarte dificil să mergem mai departe, dar când pasiunea pentru comunicare ne ajută să continuăm.

De ce sunt acești factori numiți cheie?

  • Când o persoană este pasionată și entuziasmată de comunicare, se străduiește să pregătească prezentările și discursurile. Prin urmare, acești factori influențează foarte mult pregătirea prezentării.
  • Atunci când o persoană își lansează cu entuziasm mesajul, lansează și ideea că crede ce spune. Acest lucru creează credibilitate; publicul se bazează mai mult pe vorbitor și pe mesaj dacă este transmis cu impact. Prin urmare, acești factori generează încredere față de vorbitor.
  • Când o persoană vorbește din entuziasm și pasiune, el transmite entuziasm și pasiune. Succesul unei intervenții nu se bazează numai pe transmiterea ideilor. Dacă este posibil, mai importantă este contagiunea emoțională; asigurați-vă că ascultătorul este într-o stare emoțională deschisă, motivat și cu așteptări pozitive. Prin urmare, acești factori generează o bună predispoziție a publicului către vorbitor și discursul său.

https://www.publicspeprisesuperpowers.com/speech-enthusiasm/ În aceste linkuri, veți găsi un videoclip și informații scrise despre cum să răspândiți entuziasmul cu discursul dvs.

Important: Când faceți o expunere sau un discurs încercați să fții pe o temă care vă place. Și, dacă vă asumați provocarea de a expune un subiect care nu vă place sau nu îl cunoașteți în profunzime, căutați perspective de prezentare care vă motivează și vă încântă.

Back