Leading modules

Priviți tabelul anexat.

swot

  • Scrieți trei puncte tari pe care credeți că le aveți în comunicare. De exemplu, „Mă exprim bine”, „Pot asculta”, „Am un vocabular bogat”, „Mă conectez cu mulți oameni diferiți” etc. Rețineți că punctele tari sunt abilități, puncte tari interioare.
  • Scrieți trei puncte slabe în comunicare pe care considerați că le aveți. Trei apecte pe care considerați că trebuie să le îmbunătățiți dacă doriți să comunicați mai eficient. De exemplu, „Îmi este greu să mă conectez cu alte persoane”, „Sunt foarte timid”, „Nu știu cum să mă exprim adecvat” etc.
  • Scrieți trei amenințări pe care le percepeți dacă nu învățați să comunicați mai bine. Pe scurt, trei consecințe care pot degenera sau care pot opri comunicarea. De exemplu, „Pierderea sau negăsirea unui loc de muncă”, „Multe conflicte”, „Întotdeauna să rămân cu cuvintele în gură”, „Să mă simt inferior din cauză că mi-e teamă să mă exprim” etc.
  • Scrieți trei oportunități pe care le percepeți comunicând eficient. Acestea sunt ferestre care se deschid și, mulțumită comunicării, vă ajută să vă atingeți obiectivele. De exemplu, „Să obțin un nou loc de muncă”, „Să îmi cresc stima de sine”, „Să îmi apăr drepturile și opiniile fără a jigni pe nimeni” etc.

După ce v-ați completat analiza SWOT, poate fi util să reflectați la concluziile la care ați ajuns; Ce vă spune SWOT-ul dvs.?