Leading modules

PLATFORMA DE ÎNVĂȚARE

Modulul 3 – Unde mă duc? (Vizionare)

Unitatea 3: Durabilitatea valorilor
Ipoteze de bază care influențează atitudinile și comportamentele față de misiuni

Prezentare 04_Ipoteze de bază

IÎn această unitate, veți mai face un pas înainte, învățând cum o organizație/ afacere poate rămâne fidelă valorilor, misiunii și viziunii sale și care sunt ipotezele de bază care influențează atitudinile și comportamentele.

Comunicare

Pentru durabilitatea valorilor oricărei organizații/ afaceri, este important să comunicăm clar aceste valori atât în interiorul, cât și în afara organizației / afacerii.

Modalități de comunicare a valorilor dvs.

Notați-le, apoi faceți-le publice

Primul pas pentru comunicarea valorilor organizației / afacerii dvs. este de a le nota și de a le face publice pe site-ul dvs. web.

Să luăm exemplul companiei aeriene Aegean: https://en.about.aegeanair.com/company/our-mission/

Puteți vedea aici cum sunt prezentate în mod clar și pe scurt misiunea, viziunea și valorile companiei.

De asemenea, vă puteți comunica valorile cu toate instrumentele dvs. de comunicare (e-mailuri, pliante și broșuri, afișe, buletine informative etc.)

Creați un videoclip

Se spune că o imagine valorează cât o mie de cuvinte. În ziua de astăzi, un videoclip despre valorile și misiunea organizației dvs. care inspiră și motivează angajații prezenți și viitori, precum și clienții/ beneficiarii și alte părți interesate, poate fi chiar mai eficient decât declarația scrisă.

Sfat: asigurați-vă că îl mențineți scurt …

Iată câteva exemple:

Cultura companiei Kabbage: https://www.youtube.com/watch?v=Ft4W1aOP6Xk

Alimente Pioneer: https://www.youtube.com/watch?v=P_jIUVPVhQ8

H&M: https://www.youtube.com/watch?v=EH2os_x3S5I

În cadrul organizației / afacerii:

Conduceți prin exemplu

  • Aplicați valorile la planificarea strategică a organizației/ afacerii
  • Asigurați-vă că dumneavoastră în calitate de manager/ proprietar/ CEO respectați clar aceste valori

Vorbiți despre valori cu angajații dvs. (prezent și viitor)

  • Asigurați-vă că valorile dvs. sunt clar definite atunci când postați anunțuri pentru locuri de muncă
  • Explicați valorile organizației/ afacerii dvs. tuturor angajaților noi (a se vedea, de asemenea, „formare” de mai jos)
  • Discutați despre valorile organizației/ afacerii dvs. cu angajații dvs. în timpul întâlnirilor de echipă.

Formare

Formarea oferă o oportunitate perfectă pentru a comunica valorile organizației/ afacerii dvs. angajaților și pentru a vă asigura că ei înțeleg și respectă aceste valori.

Training

Formare – pentru noi angajați

Este important să dedicați timp prezentării și explicării valorilor de bază ale organizației/ afacerii dvs. pentru toți angajații în timpul pregătirii lor de orientare.

Câteva sfaturi:

  • Fiți clar (folosiți un limbaj simplu, fiți scurt și specific)
  • Folosiți exemple/ povești/ experiențe personale (explicați-le de ce aceste valori au fost alese, ce reprezintă, și ilustrați-le cu exemple)
  • Faceți prezentarea motivatoare și inspirată
  • Dacă angajații dvs. înțeleg și împărtășesc valorile de bază, atunci pot fi mai implicați, mai productivi și mai mulțumiți în munca lor.

Formare – pentru angajații existenți

Deși este important ca noii angajați să fie introduși și să înțeleagă valorile de bază ale organizației/ afacerii dvs., nu trebuie să uitați de angajații pe care îi aveți deja …

Asigurați-vă că organizați periodic formări interne, unde le veți reaminti valorile de bază.

Ce vei câștiga din asta?

  • Reîmprospătați valorile de bază în mințile angajaților dumneavoastră
  • Îi faceți să se simtă mai conectați cu ei
  • Demonstrați angajamentul organizației/ afacerii dvs. de a menține și consolida aceste valori
  • Vă motivați și vă inspirați angajații pentru a continua să lucreze, având aceste valori ca orientări în acțiunile lor

Consolidare și recunoaștere

Procesele în vigoare pentru a asigura continuitatea valorilor acceptate de organizație

Reinforcement and recognition

Se observă adesea că, odată construită și comunicată o cultură organizațională (setul ei de valori), eforturile pentru a reafirma și a consolida aceste valori sunt reduse.

Cu toate acestea, consolidarea și recunoașterea valorilor în cadrul organizației/ afacerii și a angajaților acesteia este absolut vitală pentru durabilitatea acestor valori.

Câteva moduri prin care puteți consolida și recunoaște valorile de bază în organizația/ afacerea dvs.:

  • Conduceți prin exemplu. Este important ca și comportamentul persoanelor responsabile (proprietari, manageri) să fie aliniat la valorile organizației/ afacerii.
  • Recompensați comportamentul. Este o practică obișnuită ca în organizații/ companii să fie recompensate rezultatele bune ale angajaților. Cu toate acestea, dacă doriți să consolidați valorile de bază, recompensarea acțiunilor angajaților care sunt în conformitate cu aceste valori poate dura mult timp.
  • Faceți-vă timp pentru a sărbători: Este important să recunoaștem și să sărbătorim realizările (fie ele rezultate sau păstrarea valorilor). Organizați mici evenimente în care puteți sărbători aceste realizări cu angajații dvs.
  • Oferiți recunoaștere: este important să recunoașteți și să arătați apreciere pentru performanțele angajaților care se aliniază valorilor. Acest lucru va crește motivația și încrederea în sine a angajaților și îi va încuraja să continue să acționeze în conformitate cu valorile organizației/ afacerii.

Angajare – recrutarea bazată pe valori

Recrutarea bazată pe valori este o modalitate de a recruta cei mai potriviți oameni pentru a lucra cu valorile organizației/ afacerii dvs.

Hiring – values based recruitment

Priviți acest videoclip:

Ce este recrutarea bazată pe valori și scop?
https://www.youtube.com/watch?v=1sMvk6G2zwE

Angajarea/ recrutarea bazată pe valoare este procesul de recrutare a noilor angajați, concentrându-se pe valorile și credințele lor și pe modul în care aceștia se aliniază la valorile de bază ale organizației/ afacerii dvs.

Este o modalitate de a vă asigura că veți recruta persoanele care sunt cele mai potrivite pentru a lucra cu valorile organizației/ afacerii dvs.

De asemenea, aceasta susține durabilitatea valorilor din cadrul organizației/ afacerii dvs.

Iată câteva sfaturi/ lucruri de care trebuie să țineți cont, dacă doriți să vă implicați într-un proces de recrutare bazat pe valori:

  • Asigurați-vă că anunțul pentru locul de muncă pe care îl postați face referire la valorile de bază ale organizației/ afacerii dvs. și la valorile pe care le așteptați de la un viitor angajat.
  • Construiți un proces de recrutare care vă ajută să evaluați valorile candidaților, înainte de a ajunge la interviurile reale față în față (puteți utiliza chestionare, teste de personalitate etc.).
  • Pregătiți-vă întrebările de interviu la îndemână, concentrându-vă pe comportamentul solicitanților la locul de muncă, cum și de ce fac lucrurile (vedeți exemple aici: https://www.inc.com/inc-advisor/zappos-managing-people-zappos-core-values-interview-assessment.html

Alinierea valorilor

Așa cum acțiunile și practicile organizației/ afacerii dvs. sunt în concordanță cu valorile, misiunea și viziunea acesteia, la fel sunt și valorile angajaților dvs.

Acum, ați stabilit valorile organizației, afacerii și ale persoanelor angajate în funcție de valorile menționate …

Acum este timpul pentru practică!

Alinierea valorilor înseamnă că toate acțiunile și procesele organizației/ afacerii dvs. se încadrează în valorile dvs. de bază, așa cum valorile dvs. de bază se aliniează valorilor și credințelor personale ale dvs. și ale angajaților dumneavoastră.

Gândiți-vă la dumneavoastră… Dacă cineva v-ar fi solicitat să faceți ceva care să contravină valorilor dvs., ați face-o? Și dacă da, cât de mulțumit ați fi de munca dvs.?

Alinierea valorilor crește satisfacția, încrederea și, în cele din urmă, productivitatea la locul de muncă, precum și durabilitatea valorilor.

Starea de bine

Cum să gestionați productivitatea și stresul pentru a se alinia la durabilitatea valorilor și obiectivelor.

Prezentare 05_Starea de bine

Hrană pentru spirit:

Starea de bine și satisfacția de viață a angajaților pot afecta în mod direct rezultatele organizaționale esențiale, precum productivitatea.

Bunăstarea angajaților este esențială pentru ca aceștia să poată fi eficienți și să se adapteze la cerințele în schimbare ale locului de muncă și ale vieții.

Pentru o organizație/ afacere, angajații mai fericiți înseamnă o productivitate mai mare și un sentiment mai mare de implicare.

(Shilpy Kashyapa, Sanskrity Josephb și G. K. Deshmukhc, 2016)

Starea de bine – Cum să o promovăm.

Persoanele care ating standarde bune de bunăstare la locul de muncă sunt susceptibile să fie mai creative, mai loiale, mai productive și să ofere o satisfacție mai bună clienților decât persoanele cu standarde slabe de bunăstare la locul de muncă.

(Karen Jeffrey, Sorcha Mahony, Juliet Michaelson și Saamah Abdallah, 2014)

Potrivit lui Karen Jeffrey, Sorcha Mahony, Juliet Michaelson și Saamah Abdallah, 2014, există mai multe modalități de a promova bunăstarea la locul de muncă, inclusiv:

  • Promovarea unei sănătăți bune a angajaților, prin încurajarea activității fizice, susținerea unei alimentații sănătoase și încercarea de a se asigura că munca nu ajunge în calea unui somn și a unei vitalități bune.
  • Promovarea echilibrului vieții și a muncii, ca modalitate de reducere a stresului
  • Lucrul cu angajații pentru a vă asigura că aceștia au sentimentul că munca lor este realizabilă s-a dovedit, de asemenea, a implica o satisfacție mai mare la locul de muncă, precum și un nivel mai ridicat al moralului.
  • Crearea unui mediu de lucru sigur, precum și al unui sentiment al valorii sociale al activității organizației. Acest lucru poate crește sentimentele de satisfacție ale angajaților.
  • Asigurarea unor niveluri bune de încadrare în muncă și de folosire a abilităților
  • Investirea de timp pentru a ajuta angajații să preia un control mai mare asupra muncii lor.
  • Efectuarea de pași pentru îmbunătățirea relațiilor la locul de muncă

Starea de bine și valorile

  • Este important ca valorile personale ale angajaților să se alinieze valorilor de bază ale organizației/ afacerii dvs.
  • Alinierea valorilor asigură bunăstarea psihică și socială a angajaților, oferindu-le un sentiment de î,plinire și un scop.
  • Bunăstarea angajaților crește productivitatea, reduce stresul și susține durabilitatea valorilor de bază, deoarece angajații se simt mulțumiți de ceea ce fac.
Back