Leading modules

PLATFORMA DE ÎNVĂȚARE

Modulul 2 – Sunt un lider?

Unitatea 1: Ce este conducerea?
Sub-unitatea 3: Dezvoltarea conducerii

Dezvoltarea conducerii se referă la activități care îmbunătățesc abilitățile, deprinderile și încrederea liderilor. Mai mult, dezvoltarea conducerii poate fi privită și ca auto-dezvoltare. Până acum, am văzut că liderii au adepți, care se bazează pe ei. Din acest motiv, pentru a deveni lider, este mai întâi o căutare interioară, trebuie să vă întrebați cine sunteți. A învăța să conduci, înseamnă a descoperi valoarea persoanelor din jur. Pentru a face acest lucru cel mai eficient, ar trebui să aveți un plan de dezvoltare a conducerii.

leadership development

Urmăriți videoclipul despre Cum să realizezi un plan eficient de dezvoltare a conducerii, aici: https://www.youtube.com/watch?v=aCCvJBlENQo și asigurați-vă că vă concentrați pe:

  • punctele voastre forte pe care le puteți dezvolta (adunate din experiențele anterioare)
  • abilități de care veți avea nevoie pentru rolul prezent (în timp ce vă înființați propria întreprindere și echipă)
  • luați în considerare prioritățile de muncă pentru viitorul apropiat (gândiți-vă poate la un an)
  • abilități de care aveți nevoie pentru rolul viitor (reflectați asupra obiectivelor pe termen lung)
  • abilități pe care le veți dezvolta în anul următor (stabiliți obiective pe termen scurt, obiective specifice de învățare)
  • luați în considerare modul în care veți dezvolta aceste abilități identificate
  • luați în considerare resursele de care veți avea nevoie pentru a realiza cele de mai sus (care ar fi costurile implicate pentru acest proces de dezvoltare a competențelor)
  • cum veți aplica aceste abilități nou dobândite (încercați să fiți specific legat de modul în care veți beneficia de abilitățile pe care le-ați dezvoltat)

Gândiți-vă la cele de mai sus și încercați să descoperiți modul în care ați putea deveni mai eficient în afacerea dvs. recent începută. Puneți totul pe hârtie, ca să puteți să vă întoarceți la el ori de câte ori doriți și urmați-l în tot timpul pe care vi l-ați alocat pentru a vă îmbunătăți abilitățile.

Back