Leading modules

PLATFORMA DE ÎNVĂȚARE

Modulul 2 – Sunt un lider?

Unitatea 1: Ce este conducerea?
Sub-unitatea 1: Definirea conducerii

Probabil că ați auzit deja despre câteva definiții ale conducerii. Deci, să vedem mai detaliat, ce este conducerea? – Aceasta poate fi văzută ca o întrebare foarte simplă, dar este destul de dificilă de răspuns. Conform dicționarului de afaceri (business dictionary), conducerea poate fi văzută ca:

  1. persoanele care sunt liderii unei organizații, privite colectiv; sau
  2. activitatea de a conduce un grup de oameni sau o organizație sau abilitatea de a face acest lucru.

Având în vedere cele de mai sus și gândindu-ne la viața noastră zilnică, se poate spune că nu toți suntem lideri și nu este nimic în neregulă cu aceasta! Din punctul de vedere al antreprenorilor, o atitudine antreprenorială prevede promovarea unei dezvoltări organizaționale și o schimbare. Pentru a realiza acest lucru, abilitățile de coordonare și orientările sunt esențiale pentru a conduce grupul/ echipa/ organizația spre eficacitate și succes.

what is leadershipExistă mai multe roluri-cheie într-o echipă de succes și este extrem de important să cunoaștem și să înțelegem aceste roluri, astfel încât fiecare membru al echipei să își poată juca rolul mai bine. Și deși nu suntem toți lideri, ne putem dezvolta abilitățile de conducere pe diverse tipuri și caracteristici ale conducerii prin cercetarea și dezbaterea de idei și argumente. Urmăriți videoclipurile de mai jos pentru a vedea ce abilități trebuie dezvoltate și îmbunătățite pentru a deveni un lider mai bun.

https://www.youtube.com/watch?v=61OzhSrgsd8 – 4 pași pentru îmbunătățirea abilităților de conducere de la Bryan Tracy

https://www.youtube.com/watch?v=R2qu_j6GAG8 – dezvoltarea abilităților de conducere

Mai mult, conducerea necesită existența unei armonii între obiectivele împărtășite de lideri și echipele lor. Prin urmare, așa cum ați putut vedea în videoclipuri, conducerea este un proces care prevede capacitatea unui individ de a influența, motiva și împuternici un grup de oameni pentru implementarea eficientă a unui obiectiv comun.

Back