Leading modules

PLATFORMA DE ÎNVĂȚARE

Modulul 2 – Sunt un lider?

Unitatea 2: Stiluri de conducere
Sub-unitatea 1: Cele trei stiluri de conducere ale lui Lewin

După cum am văzut în subunitatea anterioară, dezvoltarea conducerii poate fi considerată de fapt o acțiune de auto-dezvoltare. Prin urmare, se poate spune, de asemenea, că există tot atâtea abordări ale conducerii, câți lideri sunt, pornind de la cadrul Stilurilor de conducere ale lui Lewin din anii 1930 până la ideile mai recente despre conducerea transformațională. Există, de asemenea, multe stiluri generale, inclusiv conducerea servantă și tranzacțională. În următoarele subunități, le vom aborda pe acestea separat, pentru a vă oferi cât mai multe informații posibile, astfel încât să puteți alege stilul cel mai adecvat și eficient pentru dvs. Conducerea se referă de fapt la modul în care vă exprimați, să consecvent cum vă vor percepe oamenii din echipa dvs. Acest lucru poate fi stabilit utilizând cel mai potrivit stil de conducere pentru dvs. și pentru obiectivul pentru care lucrați cu echipa dvs.

Lewins_ leadership style

Kurt Lewin și-a început experimentele deciziei de conducere în 1939 și s-a concentrat pe identificarea a trei stiluri de conducere, legate de luarea deciziilor, care sunt: ​​1. Autocratic 2. Democratic și 3. Laissez-Faire.

Mai întâi vizionați videoclipul de la antrenorul în comunicare Alex Lyon pentru a afla pe scurt despre cele 3 stiluri de conducere pe care le-a identificat Lewin. https://www.youtube.com/watch?v=1AZMiq6Mg-k

  1. Potrivit lui Lewin, liderii autocratici (autoritari) iau decizii fără să se consulte cu echipele lor. Aceștia arată o atitudine autocratică, ceea ce înseamnă că nu se face nicio consultare în cadrul echipelor. În experimentul lui Lewin, cel mai mare nivel de nemulțumire a fost cauzat de lipsa discuțiilor.
  2. Când este aplicat stilul democratic, se petrece opusul celor descrise pentru stilul autocratic, liderii implică echipele lor și au consultări corecte cu acestea înainte de a lua orice decizie referitoare la echipe. Stilul de conducere democratic ar putea fi apreciat de membrii echipei, mai ales dacă au fost obișnuiți cu decizii autocratice cu care nu erau de acord. Ar putea exista o problemă cu acest stil de conducere și anume atunci când sunt prezentate prea multe opinii fără a avea un mod clar de a ajunge la o decizie finală rezonabilă.
  3. Al treilea stil de conducere al lui Lewin a fost numit Laissez-Faire, care înseamnă că membrii grupului/ echipei iau propriile decizii și își asumă responsabilitatea pentru rezultatul acesteia, în timp ce implicarea liderului este redusă la minimum. Acest stil funcționează cel mai bine când oamenii sunt motivați și capabili să ia propriile decizii și atunci când nu este nevoie de o coordonare centrală.
Back