Leading modules

PLATFORMA DE ÎNVĂȚARE

Modulul 1 – Cine sunt eu? (Dezvoltare personală)

Unitatea 4. Împuternicirea personală
Sub-unitatea 3: Limbaj și împuternicire

Utilizarea limbajului, modul în care indivizii se exprimă verbal și non-verbal față de ceilalți, poate împuternici atât pe sine, cât și pe persoanele cu care comunică. Modul în care se folosește limbajul este important în ceea ce privește auto-împuternicirea și atunci când se încearcă împuternicirea altor oameni. De exemplu:

Folosiți un limbaj pozitiv

Cercetările despre limbaj sugerează că imaginea de sine a unei persoane se reflectă în cuvintele pe care le folosește. De exemplu, a spune că „trebuie” să te comporți într-un anumit mod implică pasivitate și poate distrage atenția că ați părea să dețineți controlul și că vă asumați responsabilitatea pentru acțiunile voastre. A vorbi despre tine în mod pozitiv, a recunoaște punctele tari și punctele slabe, poate împuternici.

Folosiți un limbaj activ

Folosiți termeni care implică acțiune pozitivă, mai curând, decât formularea de declarații vagi, în special atunci când vorbiți despre viitor. De exemplu, „Eu voi …” și „Eu pot …”.

Alegeți-vă propriile cuvinte pentru a vă defini pe

Dacă nu utilizați cuvinte pentru a vă defini propriul spațiu și identitate, atunci alții vor tinde să vă definească și să stabilească standardele după care vă evaluați. De asemenea, ei pot încerca să vă convingă să vă conformați cerințelor lor. Fiți clar când vorbiți despre cine sunteți și care sunt valorile și obiectivele dvs. și nu lăsați pe alții să vă definească.

Evitați criticile și negativitatea

Critica trebuie întotdeauna făcută cu o atenție extremă și numai atunci când este absolut necesar. Dacă critica este necesară, atunci aceasta ar trebui să fie dată într-un mod constructive, folosind cuvinte și fraze pozitive și de susținere.

Back