Leading modules

PLATFORMA DE ÎNVĂȚARE

Modulul 1 – Cine sunt eu? (Dezvoltare personală)

Unitatea 4. Împuternicirea personală
Sub-unitatea 1: Ce este Împuternicirea personală?

Împuternicirea personală înseamnă preluarea controlului asupra vieții tale. Este vorba de ceva mai mult decât de simplul sentiment de a face acest lucru, deși acesta este un element important.

Adevărata împuternicire personală vă impune să vă setați obiective semnificative pentru a identifica ceea ce doriți de la viață și apoi să luați măsuri pentru a atinge acele obiective și să aveți mai mult impact asupra lumii din jurul vostru.

Oamenii care nu sunt împuterniciți tind să piardă controlul asupra a ceea ce fac. Ei le permit celorlalți să ia decizii pentru ei – soț, partener, copii, manageri sau colegi. Adesea le lipsește încrederea în sine și în deciziile lor și, prin urmare, se bazează pe ceilalți. Cu toate acestea, aceste modele de comportament pot fi schimbate și distruse prin creșterea conștiinței de sine și, apoi, a încrederii în sine.

Ce este împuternicirea personală?

La nivel de bază, termenul de „ împuternicire” înseamnă pur și simplu „a deveni puternic”. Prin urmare, împuternicirea personală înseamnă preluarea controlului asupra propriei vieți și a nu permite altor persoane să o controleze pentru tine.

Acest lucru sună simplu, dar, în practică, preluarea controlului poate fi un proces complicat.
Trebuie să vă dezvoltați conștiința de sine, pentru a vă înțelege punctele forte și punctele slabe. De asemenea, aveți nevoie de conștientizarea și înțelegerea obiectivelor dvs. și de modul în care acestea diferă de poziția dvs. actuală. Atingerea obiectivelor dvs. poate necesita să vă schimbați comportamentele și chiar valorile și convingerile mai profunde.

Back