Leading modules

PLATFORMA DE ÎNVĂȚARE

Modulul 1 – Cine sunt eu? (Dezvoltare personală)

Unitatea 4. Împuternicirea personală
EXERCIȚII

Șase pași pentru împuternicirea personală

Identificați un obiectiv care este axat pe putere.

Acest lucru ar putea fi, de exemplu, pentru a vă crește influența asupra colegilor sau pentru a avea o influență mai mare asupra alegerii destinației de vacanță a familiei.

Lărgiți-vă cunoștințele

Următorul tău pas este să înțelegeți mai multe despre subiect sau situație. De exemplu, dacă doriți să aveți mai multă influență asupra colegilor, trebuie să înțelegeți politicile organizației. Pentru a influența opțiunile de vacanță ale familiei, trebuie să știți ce dorește fiecare persoană și cine are cea mai mare influență în acel moment.

Creșteți-vă auto-eficacitatea sau credința că puteți realiza.

Înainte de a acționa, trebuie să credeți că puteți realiza. Știind că aveți informațiile necesare, vă poate ajuta. Înțelegerea punctelor dvs. forte și a punctelor slabe vă va ajuta, de asemenea, să înțelegeți unde sunteți cel mai probabil să ajungeți.

Dezvoltați-vă abilitățile și competențele

Este posibil să fie nevoie să vă îmbunătățiți abilitățile pentru a deveni mai influent. Cu toate acestea, pe măsură ce începeți să vorbiți mai mult cu oamenii și să încercați să îi influențați, veți învăța rapid ce funcționează și, prin urmare, vă veți dezvolta abilitățile!

Acționați și continuați să acționați

Împuternicirea personală înseamnă să nu „dăm înapoi” la prima problemă cu care ne confruntăm, ci să avem rezistența și persistența de a continua și să căutăm alte modalități de a ne atinge obiectivele.

Evaluați impactul

Împuternicirea înseamnă schimbarea impactului pe care îl aveți asupra celorlalți și asupra evenimentelor. Prin urmare, este important să vă evaluați impactul. La început, este posibil să nu observați multe schimbări, dar chiar și micile schimbări se consideră ca fiind succes.

Back