Leading modules

PLATFORMA DE ÎNVĂȚARE

Modulul 1 – Cine sunt eu? (Dezvoltare personală)

Unitatea 3. Cum să gestionez Dezvoltarea mea personală?
Sub-unitatea 3: Începerea procesului de Îmbunătățire

Îmbunătățirea abilităților dvs. dezvoltându-vă punctele slabe

Există o serie de moduri prin care puteți începe să lucrați pe domeniile mai slabe. În elaborarea unui plan de dezvoltare personală, poate fi util să includeți mai multe metode diferite pentru a rezolva problemele. Acest lucru ajută la menținerea interesului.

Includerea opțiunilor

Cursuri formale sau oportunități de învățare, indiferent dacă duc la calificări sau nu;

Experiențe de învățare mai informale, cum ar fi lectura, îndrumarea sau mentorarea (citiți mai multe despre învățarea din mentorat pe această pagină: Learning from Mentoring;

Aplicarea învățării dvs. formale în mod deliberat într-o anumită situație, pentru a vedea ce se întâmplă; și

Învățare directă din propria experiență, printr-un proces de reflecție (citiți mai multe despre învățarea reflectivă în această pagină: Reflective Practice) și transfer de expertiză.

Ceea ce alegeți, și când, va depinde de mulți factori, inclusiv de implicațiile financiare, deoarece cursurile formale și calificările costă de obicei bani, dar și de valoarea pe care credeți că este posibil să o scoateți din aceste cursuri.

Transfer de expertiză

Transferul de expertiză este procesul de a folosi baza de expertiză existentă și de a învăța să o aplici în moduri ușor diferite. De fapt, este o modalitate de a înțelege provocările tale, folosind ceea ce știi deja dintr-un alt cadru.

Cheia transferului de expertiză este să identifici ceva la care ești cu adevărat bun. Mulți oameni, mai ales atunci când găsesc ceva dificil, le este greu să identifice ceva la care sunt „experți”. Dar în acest caz, înseamnă ceva:

  • Că puteți face relativ ușor;
  • Unde nu trebuie să fii supravegheat; și
  • Că îți place sau, în cel mai rău caz, te simți confortabil făcându-l.
  • Este util să identificați ceva care are mai multe etape, mai degrabă decât unul singur.

Învățând din greșeli

Unul dintre cele mai puternice moduri de a învăța și dezvolta este din a face greșeli. În timp ce nimeni nu ar pleda în mod deliberat să facă lucrurile greșit, greșelile se întâmplă tuturor, mai ales dacă ești pregătit să îți asumi riscuri și să încerci ceva nou.

Puteți fie să considerați greșelile ca lucruri care trebuie eliminate și despre care nu se vorbește niciodată, fie ca oportunități de învățare. Făcând greșeli:

  • Vi se oferă o șansă de a face lucrurile greșit, apoi de a reflecta la cum ați putea și/ sau ar fi trebuit să faceți diferit; și
  • Puteți, dacă aveți noroc, să descoperiți adevăruri reale despre modalități bune de a lucra și de a îmbunătăți relațiile.
Back