Leading modules

PLATFORMA DE ÎNVĂȚARE

Modulul 1 – Cine sunt eu? (Dezvoltare personală)

Unitatea 1: Ce este Dezvoltarea Personală?
Sub-unitatea 2: Ce sunt Valorile Personale

Să trăiești după valorile personale sună ușor – cel puțin în teorie. La urma urmei, valorile tale sunt pur și simplu lucrurile care sunt importante pentru tine în viață, așa că ar trebui să fie firesc să trăiești după ele.

Valorile sunt de obicei stabile, însă nu au limite sau granițe stricte. De asemenea, pe măsură ce treci prin viață, valorile tale se pot schimba. De exemplu, atunci când îți începi cariera, succesul – măsurat prin bani și statut – ar putea fi o prioritate. Dar, după ce ai o familie, echilibrul muncă-viață poate fi ceea ce prețuiești mai mult.

Pe măsură ce definiția noastră a succesului se schimbă, la fel se schimbă și valorile noastre personale. Acesta este motivul pentru care păstrarea legăturii cu valorile noastre este un exercițiu pe tot parcursul vieții. Trebuie să revizuim continuu acest lucru, mai ales dacă începem să ne simțim dezechilibrați … și nu ne putem da seama exact de ce. Rețineți că valorile importante din trecut ar putea să nu mai fie relevante în prezent.

Acestea sunt doar două exemple de valori personale din multe altele. Fiecare are propriile valori personale, iar acestea pot fi cu totul diferite. Unele persoane sunt competitive, în timp ce altele apreciază cooperarea. Unii oameni apreciază aventura, în timp ce alții preferă siguranța.

Back