Leading modules

Модул 2 – Лидер ли съм?

Като собственик на стартиращ бизнес и предприемач ти трябва да си наясно как най-ефективно да ръководиш екипа си и на какво да обърнеш внимание, за да постигнеш резултатите, към които се стремиш в твоя ново-създаден бизнес. В този модул ще разгледаме по-детайлно какво представлява лидерството, ще се запознаем с няколко лидерски стила, между които можеш да избираш, ще разберем какво означава да си проактивен лидер, и ще анализираме, защо е важно да проявяваме емпатия, когато изпълняваме ролята на лидери.

Am I a leader

И така, готов ли си за приключение в света на лидерството?

Следвайки стъпките, заложени в този модул, ще успееш по-ефективно да изградиш добри отношения в твоя екип, но и ще разбереш, какво е добре да подобриш.
Без значение дали си ръководител на голяма компания, на даден отдел, на екип, или само на себе си, от най-голяма важност е да можеш да мотивираш, вдъхновяваш и да подтикваш хората към действие.

И в допълнение, трябва да запомниш, че както във всяка житейска ситуация, така и в тази – хуморът може да ти помогне да се справиш с трудностите. Помисли какво може да направи хуморът с лидерството? Е … смехът помага да се справиш със стреса, конфликтите и болката. Ето затова, лидерът трябва да има добро чувство за хумор. Нищо, освен добрият смях, не е в състояние да върне тялото и умът ти отново в баланс.

Чувствай се свободен и когато се натъкнеш на проблем, не забравяй за чувството си за хумор – то е най-добрият ти помощник и ще те измъкне напред, след задълбочен анализ на ситуацията.

Back